pondelok 5. marca 2012

Ako Fico klamal národ

Je pár dní pred voľbami a internet je plný volebných hesiel, politických článkov z každého brehu politického spektra a blogov presviečajúcich nás, koho "správneho" máme voliť. Tento blog nebude o tom, koho kto má voliť. Toho tu je dosť. Tento blog a články na ňom budú len snažiť sa ukazovať veci, ktoré nikto iný nechce ukazovať. Či už preto, že sa to niekomu nehodí do košiara, alebo preto, že na to zvysoka kašle.


Pravda je taká, že ľavica, ak sa tak "zjednotený" Smer dá nazvať, je najradšej, keď ľudia nikdy nevedia všetko, pravica, ktorej to občas tiež vyhovuje, zas je lenivá ľuďom vysvetľovať, čo sa skutočne deje a prečo by mali voliť ich. Nebudem to za nich teraz robiť ani ja, ale narozdiel od nich chcem, aby okolo mňa boli informovaní ľudia, ktorí svoje rozhodnutia budú vedieť o čo oprieť a nedajú sa balamútiť a klamať ani jednými ani druhými. A v prvom rade teraz treba uviesť ľudí na správnu cestu a ozrejmiť im, ako skutočne bola robená "Ficova daň", ktorú mnohí ospevujú a pritom nevedia, čo činia ... Poďme k veci.

Fico sa najradšej a často chváli tým, ako znižuje dane, že ich znižoval a všetkým dookola vytýka, že oni to nerobili, ale On myslí na ľudí. Pravda je, že na ľudí myslí, ale nie na tých, ktorí ho volia a to je škoda. Ide o toto:

Smer a jeho hlavný predstaviteľ Fico pár rokov dozadu, konkrétne cca 2 roky dozadu zaviedol tzv. úľavu na dani pre "slabšie" zarábajúcich, kde sa stále chváli, ako v priemere cca 8 EUR zachránil každému "ťažko pracujucému" občanovi, jeho voličovi. Čo už ale zabudol povedať je, ako tento "podvod" urobil. Len veľmi málo ľudí a hlavne ľudí, ktorí volia "precedu" totiž vedia, že na Slovensku existujú v podstate dva typy daní! Áno je to tak...

Na Slovensku v podstate existujú dva typy daní. Sú to dane, ktoré platia:

  1. zamestnanci a samostatne zárobkovo činné osoby - SZČO (spolu označované ako fyzické osoby, ak by to chcel niekto vedieť)
  2. firmy typu sro, as. apod, tzv. právnické osoby + daň DPH
Prečo je rozdelenie práve na tieto dve skupiny si povieme hneď. Je to preto, že dane, ktoré platia ľudia z prvej skupiny, teda naozaj zamestnanci, malí živnostníci a pod, teda ľudia, ktorých má súdruh Fico tak rád, ich dane nejdú štátu, ale odvádzajú sa takmer všetky OBCIAM a VUC. Áno ... viac ako 92% z týchto daní si ľudia, ktorí sú zamestnanci či SZČO (teda my, "obyčajní ľudia", občania tohto štátu) odvádzajú svojej obci (to je dôvod, prečo treba byť na úrade "drsný"). A to je aj dôvod, prečo štát, ak potrebuje sanovať rozpočty a rôzne iné "výpadky" či "zlodejiny" zvyšuje DPH. Hoci ak sa pozriete, v bode 2. v skupine peňazí (daní), ktoré zostávajú "štátu" sú aj tie veľké firmy, ktoré predseda Smeru R. Fico neznáša, nikdy sa nezvyšujú dane firmám ale DPH. DPH totižto platia v konečnom dôsledku koncoví užívatelia a tými sme opäť my, členovia prvej skupiny... V čom teda spočíva ušetrených 8 EUR od súdruha R. Fica?

Je to jednoduché ... Fico totižto "znížil" dane v skupine 1., čím síce ľuďom opticky pridal, ale ľudia nevedia, že z týchto daní obce a VUC platia takmer všetky nemocnice, školy, škôlky, jedálne, osvetlenie, rekonštrukcie, cesty v obciach, sociálne stavby atď atď. Všetko, čo po obci či VUC chcete, je platené práve z týchto daní, ktoré vám Fico akože "vrátil". Pravda je, že vám ich nevrátil z druhej skupiny, z daní bohatých firiem a DPH, ktoré idú štátu, ale "vrátil" ich ľuďom z daní, ktoré si sami platia na chod svojich škôl, škôlok, jedálni a nemocníc. Lebo štátnych nemocníc je len pár, zvyšok sú nemocnice v pôsobnosti VUC, krajov a okresov a tie si platíme my a nie štát. Čo toto Ficové "vrátanie" dane spôsobilo? ... pamätáte si, ako vraj pre krízu nemali obce na svietenie ani na svoj chod? No to nie je pravda a vedia to odvtedy aj všetci starostovia, pokiaľ si všimnete, ktorí už dva rôčky nepodporujú Fica tak, ako to robili na začiatku. Pochopili potom, o čo tu išlo. O okradnutie obyčajných ľudí, v dedinách, v mestách. Totižto tieto vrátené peniaze chýbali obciam a VUC (nie štátu) na platenie chodu, školiek, škôl, nemocníc a ďalších vecí, ktoré ako dnes radi všetci píšu ... 99% ľudí nevie, že to platia obce a cez nich, z ich daní. Tento výpadok zároveň spôsobil, že obce si museli zobrať úvery, limitovať svoj chod, nebolo na platy lekárom, učiteľom, na "svietenie a kúrenie", ako predseda Smeru R. Fico rád hovorí ...a obce musia v konečnom dôsledku tie peniaze vybrať späť. Vybrať ich od ĽUDÍ, ktorým ich hmm .. "predseda" Smeru vátil. Áno, on využil neznalosť ľudí, že nevedia, že existujú "dva" typy daní a taktýmto hnusným trikom vylákal od ľudí ich dôveru. Dôveru aj pre tieto voľby. On totižto je "ten", čo znížil dane. On už nepovie, že obce, starostovia, miestni poslanci - vaši susedia, musia zvyšovať dane ZA NEHO, lebo tie peniaze obec potrebuje, aby fungovali školy, nemocnice atď. On vám nepovie, že štát platí len pár nemocníc a z tých si on a jeho kamaráti čerpajú peniaze vybraté od bohatých firiem z "druhej" skupiny. On je najlepší na svete a zlí sú starostovia, poslanci (obecní) - naši susedia, ktorí chudáci nemajú na výber, každý ich bude nenávidieť aj za to, čo neurobili oni. Takže Fico "vrátil" 8 EUR a obce a mestá ich musia teraz za neho brať ľuďom späť. On je gerroj, my bohužiaľ pre to, že obce a mestá si museli vziať úvery budeme vracať nielen oných 8 EUR, ale aj úroky, ktoré za tie dva roky celkom slušne narástli... aká je PRAVDA? Pravda je, že Ficové "dane" zaplatíme ešte viac, než by žiadne neurobil! Ale to nám nikto nepovie. Ani pravica, ktorá sa pasuje za ochrancu tiež všetkého možného. Ale vysvetľovať národu dane tiež nechce, lebo by vedeli, čo vedieť nemajú... Že preto tu potom vládne aj Fico a jeho dokonale vymyslené klamstvá na ľudí, to ich už nejako netrápi. Hoci stačí tak málo, hovoriť ľuďom celú pravdu.

No a na záver by sme nemali vynechať čerešničku, ktorú nám Fico pripravil .. a to je jeho "zdaňovanie" bohatých ... ako už všetci vidíte, tí sú v druhej skupine (okrem DPH). Áno, peniaze z druhej skupiny, teda dane od veľkých bohatých firiem a z DPH z každého kúpeného tovaru (chleba, lieku, mlieka atď), tieto peniaze jediné idú štátu. Ako som písal, preto sa dvíha DPH, lebo zo zvýšenia vašich daní by nemali "štátni" úradníci nič, lebo vaše dane nejdú štátu, ale vám - obciam a VUC. A z týchto daní si urobil súdruh Fico svoj zdroj peňazí, zdroj, z ktorého štedro cez zmanipulované štátne tendre, áno tie, o ktorých sa toľko píše a písalo, cez tie "vrátil" tie peniaze svojim obľúbeným bohatým firmám, ktoré zamestnali za pár šupov chudobných stavebníkov - SZČO stavbárov a na nich si nabalili svoje vrecká. Respektíve chceli, pár veci sa im zastavilo, napr. najväčšia okrádačka - tender na D1 cez PPP. Ale to nebola jediná okrádačka, kde Fico nejako zabúdal brať tým bohatým a chudobným dávať. To nie ... on je "majster populizmu", on vie, ako ľuďom nepovedať celú pravdu a obrať ich o to posledné, čo majú. Zlí su potom všetci ostatní dookola, len on nie... Lebo vie, ako ľudí oklamať.

Dúfam, že po tomto prvom článku sa aspoň malej častí ľudí otvoria oči a uvidia, ako Fico, predseda Smeru využíva neznalosť ľudí na ich oblbovanie a ešte väčšie ožobračovanie. Ako sa necháva "zvoliť" za premiéra, aby potom nie bohatým firmám bral, ale s úsmevom na perách okrádal tých, ktorí ho volia... Áno .. Smerom k svetlejším zajtrajškom...

PS: V žiadnom prípade neberte toto ako obhajobu pre pravicu, mnohí opovrhujú "obyčajnými" ľuďmi, mnohí nedokážu pochopiť, že to, na čo oni majú v práci za stolom celé hodiny čas nemajú na to čas tí obyčajní ľudia a nie je to preto, že by boli sprostí, ale preto, že nie všetci môžeme robiť len v kancelárii a bohužiaľ, mnohí to nechápu a podceňujú neprávom obyčajných ľudí. A tí potom bez vysvetlenia, o čo v skutočnosti ide volia populistov, ktorí im sľúbia všetko, ale nedajú nič. Takže nie, neberte toto ako obhajobu pravice. Pravica má svoje chyby ... ale sú ďaleko menšie, ako chyby, ktoré na nevedomých ľuďoch robí súdruh predseda Smeru Fico. Ja vás ani nebudem presviedčať, aby ste volili pravicu, viď čo som písal vyššie, nezaslúžia si to, ale ak máte rozum, nevoľte Fica. Ak nechcete voliť pravicu, nevoľte pravicu, voľte nezávislých ľudí na ich kandidátkach, hoci na mnohých ich nie je moc, ale napr. na kandidátkach SaS či obyčajných ľudí nájdete dosť nezávislých ľudí, ktorých môžete prekrúžkovať nad "zlých" pravicových politikov a ukázať im, že ignorácia im len tak neprejde. Ale stále je lepšie voliť nejakú pravicu, ako voliť.. viď vyššie...

Spokojný spánok po týchto riadkoch vám prajem a zdravé sebavedomie pri voľebnej urne 10. marca 2012. Inak, ešte niečo si určite napíšeme... niečo o sociálnych podnikoch a ďalšich tuneloch, čo na nás skúšajú tak jedni ako aj druhí!

PSS: Nie som 99% a ani ich neodporúčam voliť, pre ich pozadie a financovanie samozrejme, takže nie, nie je tento článok ani agitka na 99%, bože nie...

Dobrú noc.

Dajte hlas článku na pošli na vybrali.sme.sk

Sledujte tento blog aj do volieb, ešte si pár zaujímavých veci napíšeme...

Čítajte http://celapravda.blogspot.com/2012/03/r-fico-jeho-zdravotnici.html
Čítajte http://celapravda.blogspot.com/2012/03/ako-r-fico-zamestnaval-narod.html

Najnovšia novinka .. Fico opäť klamal, čítajte! http://celapravda.blogspot.com/2012/03/ako-fico-opat-klamal-narod.html

(Aby odo mňa súdruh nežiadal za tieto vyjadrenia milióny, ako to on rád od médii, oznamujem, že toto je môj "hodnotiaci úsudok" založený na mojej "interpretácii" prečítaných súvislostí)

1 komentár: