utorok 6. marca 2012

Ako R. Fico zamestnával národ

Pokračujme teda dnes druhým pokračovaním o fígľoch a zázrakoch, ktorými R. Fico v predošlom období oblboval a bohužiaľ aj naďalej oblbuje tento národ, pretože bohužiaľ, naša absolútne zlenivelá a práchnivá pravica si s vysvetľovaním a osvetou námahu vôbec nedáva. Bohužiaľ. Ale ľudí sa patrí informovať, aby neboli klamaní a to tak ani jednými ani druhými. Poďme teda k druhému fígľu najsamlepšieho "precedu" Smeru R. Fica...

Minule sme si hovorili, ako R. Fico zneužíva neznalosti ľudí o dvoch daniach, dnes, respektíve v tomto príbehu zneužil ako vždy neinformovanosť ľudí a nabalil seba aj svojich "najvernejších" kamarátov na ... čuduj sa svete -> Sociálnych podnikoch. Všade sa od jednej strany (politického spektra) dočítate, aké to bolo zlé, koľko sme museli vrátiť do Bruselu (čo bolo naozaj zlé!) a o koľko nás Fico a jeho "banda" okradli, ale nikto to nechce vyčísliť na drobné, tak, aby tomu rozumel ten "obyčajný" volič, ktorý nesedí 20 dní v mesiaci s kalkulačkou a excelom za stolom v kancelárii a "nečekuje" každej pol hodinky, čo je nové na SME či Trende... Oni nám totižto musia vyvážať smeti, alebo predávať tovar v obchodoch a riešiť plno iných veci, než sedieť nad tabuľkami a excelom a "vzdelávať sa", hoci si platia na to štát a politikov, ktorí "chcú" ich priazeň. Áno ... politici bohužiaľ chcú, aby sme vedeli len jedno ... "zasliniť" do obálky tú správnu politickú stranu a 4 roky držať hubu a krok. A toho najradšej využíva aj "najlepší populista" R. Fico...

O čo ide..

Sociálne podniky, konkrétne 8 tzv. "pilotných" sociálnych podnikov malo "zamestnávať" ľudí, lebo vraj jeden nezamestnaný stojí nás, daňových poplatníkov, tento štát 10 - 11 tisíc bývalých SKK (cca 330 EUR) .. a tak sa s vždy vhodne zafarbeným kvietočkom na klope "dobrej víly" p. Tomanovej rozhodli, že "založia" sociálne podniky, kde títo ľudia nebudú len dostávať mzdu, ale budú musieť za ňu aj pracovať. Malo to byť cca 470 EUR na osobu ... hm .. a tu to je asi tá prvá" pravdivá" polovica pradvy, ktorú p. Fico ták rád používa ... to je tá polovica pre ľudí, aby verili, že ON im robí DOBRE. Druhá polovica pravdy ale stále zostáva ukrytá pod tichým úsmevom jeho súdruhov a súdružiek, ktoré sa vozia nanových veškých BMW a ohrozujú naše deti cestou do školy i zo školy ... namiesto toho, aby aspoň pracovali v tom parlamente, do ktorého sa tak hrnuli.

Áno ... druhá polovička pravdy je totiž tá, že R. Fico a jeho "ministerka" (z Marsu?) vyplatili týmto "pilotným" sociálnym podnikom za necelé dva roky po takmer 2000 EUR mesačne na jedno pracovné miesto !!! Ľudkovia, obyčajní, ktorých má R. Fico tak rád ... 2000 EUR na osobu!! MESAČNE!! ... zatiaľ čo títo "obyčajní" ľudia dostávali v tomto "podniku" MINIMÁLNU mzdu a "štiepali" za ňu drevnú štiepku, kamaráti za každého takto "zamestnaného voliča" si pripísali na účet vo svojej banke rozdiel medzi 2000 EUR a "superhrubou mzdou zamestnanca" ... čiže mesačne si pripísali títo "kamaráti do dažďa", ktorí boli všetci prepojení na stranu dobrotivého "precedu" a poslancov, mesačne si pripísali za každého cca 1500 EUR !!! Nestačí im takmer 5000 EUR poslaneckého platu, oni na zúbožených svojich "voličoch", na národe a chudobe, ktorú tak R. Fico vždy a za každých okolností s mileným úsmevom v tvári miluje, si pripísali mesačne po 1500 EUR za každého zamestnanca ... Ale neskončíme takto trochársky, predsa len dovedieme výpočty do konca ... keďže pilotné "sociálne" podniky zamestnali dovedna cca 300 ľudí (277) po dobu cca 2 rokov, výpočet je jednoduchý ... 300 "zúbožených, za minimálnu mzdu" robiacích voličov delené (/) 8 sociálnych podnikov = cca 37 "šťastne zamestnaných" na jeden podnik, na jedného "poslanca" a jeho kamaráta ... to je mesačne pri 1500 !!! EUR asi tak od očka .. 55 500 EUR!!! Ahaaa ... takže z toho by sa už pomaly nejaké to BMW, veľké, čierné (ako má brat R. Fica) dalo zaplatiť, čo poviete voliči, občania a platci daní tohto štátu? No, a buďme dôslední a povedzme Celú pravdu ... to je len za mesiac ... a tie podniky "vynášali" tie najzlatejšie vajcia cca 24 mesiacov !!! Hmmm ... to už je iná kôpka mercedesov a BMWéčiek za sumu 55 000 x 24 = 1 332 000 EUR ... z tých číslic sa mi točí hlava možno rovnako ako vám ... tak to pre istotu napíšem aj slovne, keďže je preukázané, že cca 30% ľudí sa učí kynesteticky a kto vie, koľkým z nás sa čísla v pôvodnej forme strácajú pred očami, že?... Takže .. je to JEDEN MILIÓN tristo tridsať dva tisíc EUR na jedného "kamaráta" vlastniacého "sociálny" podnik (1.samozrejme viem, že sa čísla píšu spolu, ale nech sa to lepšie číta, 2. v niektorých "sociálnych" podnikoch sa milenka poslankyňa spojila s "milencom" poslancom a tak si to rozdelili, ale stále ... komu by sa polovička z milióna nepáčila, že??). Hmm ... pekné zárobky, ak máte za kamaráta "precedu"!!

Takže už vieme, z čoho sú zaplatené tie BMW a mercedesy, ktoré často ohrozujú bezohľadnou jazdou do školy ráno idúce naše deti, ktoré za pár stoviek (pár je 2!!) EUR mesačne sa snažíme uživiť, aby ako tak prežili a mohli opäť odvádzať dane a "voliť" tie "správne" strany ...strany, ktoré nám nepovedia všetko, len polovicu pravdy ako Smer, aby sme sa rozhodli tak, ako oné od nás chcú. Dúfam .. a verím, že aj tento článok vám otvorí mnohým oči a ukáže, že pravda má dve strany mince a tá milšia býva u politikov takmer vždy tá najfalošnejšia... Ja verím, že ľudia si zaslúžia byť informovaní a že by sa im niekto mal venovať. Aby sa vedeli lepšie a informovanješie vo svojom živote (a nielen pri voľbách) rozhodnúť. Možno aj proti vôli politikov, ktorí sa nás, "informovaných" ľudí boja!

PS: Spomínal som brata R. Fica? Precedu všetkých precedov? Tento "brat" niekoľko mesiacov dĺžil sociálnej poisťovni DESIATKY tisíc EUR (to je takmer milión korún). Tej poisťovni, ktorá vypláca tým ľuďom, za ktorých vraj "R. Fico" bojuje dôchodky, dávky a iné plnenia!! Tej poisťovni, čo nemá peňazí na slušné dôchodky ale R. Fico veľmi rád z jej peňazí "potešuje" národ... A to napriek tomu, že brat R. Fica mal vďaka "precedovi" vyplatené tie peniaze už dávno doma od .. čudujte sa .. od štátu (samozrejme, cez fy. Granvia) A ... a pritom sa "vozil" na novučičkom čiernom BMW!!! Bez štipky hanby!!! Achhhhh.

PS2: Dĺžil aj iným firmám, ktoré musia platiť za svojich zamestnancov aj štátu, aj sociálnej poisťovni aj im výplaty, ale .. z čoho??? Z BMW brata R. Fica??? Ktorý sa nemusí ponáhľať s platením? Ale však ... ľudia, ktorých R. Fico tak obhajuje - počkajú...

Tož .. toto je všetko na dnešný večer. Opäť niečo na dobré spanie a dlhé rozmýšľanie, či ten, kto sa tvári ako všemocná "spása" tohto národa nie je skôr najväčšou pliagou a dokonalým "čarodejníkom" s peniazmi a dôverou "obyčajných" ľudí...

Dajte hlas článku aj na pošli na vybrali.sme.sk

Nabudúce - zajtra: Ako sa R. Fico a jeho "skupinka" stará o zdravie národa!!! Bude to zaujímavé čítanie, kde miznú peniaze pre lekárov a nemocnice!!!

Sľúbený článok je tu: http://celapravda.blogspot.com/2012/03/r-fico-jeho-zdravotnici.html

(Aby odo mňa súdruh preceda nežiadal za tieto vyjadrenia milióny, ako to on rád od médii, oznamujem, že toto je môj "hodnotiaci úsudok" založený na mojej "interpretácii" prečítaných súvislostí)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára